Het weerzien

Zeeland, Colijnsplaat;
je moet hier de stilte weer
leren verdragen.

Gezond en gezouten ben ik uit Zeeland teruggekeerd. Net als vorige zomer brachten we er een hele week door in de stilte van het eindeloos eiland Noord-Beveland en meer bepaald van het oude vissersdorpje Colijnsplaat.

We vertoefden acht dagen lang in de stilte, de wind, het riet, op het strand en de dijken, tussen de zeilboten, de schapen, de karekieten en aan de oevers van de Oosterschelde. Mijn indrukken schreef ik neer in 90 haiku’s. Samen met 90 zwartwitbeelden kun je ze allemaal online lezen als Haikiekjes. De haiku’s zijn niet meteen bij de foto’s gemaakt (of de foto’s niet bij de haiku’s), maar ik trachtte woord en beeld wel wat bij elkaar te laten passen. Als je tenminste ook zelf een béétje je verbeelding wilt gebruiken. Veel lees- en kijkplezier met Het weerzien.

Schaap voor schaap grazen
ook de wolken de dijk af.
Op weg naar de zee.