De avondval

Avond en de stad
staat zijn kleuren weer af voor
de dag van morgen.

Van alles wat was,
resten nog slechts de kleuren.
De avondhemel.

Vanuit de Stille Ruimte van het Huis van de Haiku hebben we zowat elke avond een fantastische avondval. De zon gaat er namelijk lang en breed onder. Het uitzicht met het oude klooster, de den en tussen de bomen ook nog klein de kerktoren is op zich al mooi. Maar als dan de kleuren errond intens geel, oranje, rood en nog later roze worden, krijgt het geheel iets sprookjesachtigs. Terwijl onderaan alles donkerder en donkerder wordt, lijkt het wel alsof de stad zijn kleuren afstaat en ze aan de hemel worden verzameld om er morgen weer iets moois van te maken. Altijd anders, altijd opnieuw.

Kijk je even mee door ons raam (klik op een foto voor een volgende)?