Avond

Naast La Contessa,
ook slapend nu een meerkoet.
Avond aan de kaai.

Aan het eind van een schrijfdag is het altijd rustgevend om nog even langs de kaai in Turnhout te wandelen en te zien hoe mens en dier hier op het water tot rust komen. Nu het al vroeger donker is, valt alles hier ook vroeger stil. De zwanen, de waterhoentjes en de meerkoeten zoeken een slaapplek tussen de boten, de mensen erin. Die watervogels zijn kleine wezentjes tussen de soms luxueuze jachten. Maar kijk, zij zoeken gewoon een beschut plekje tussen de boten, steken hun snavel tussen hun pluimen en zijn vertrokken. Wij daarentegen met ons vaak belachelijk vertoon … Gisteren maakte ik er ook een haast schilderachtig sfeerbeeld van.

UPDATE: Ik maakte ondertussen nog een nieuwe haiku bij de foto. Tussen beide boten ’s avonds laat in het donker.

Aan de kaai tussen
Sa Marsj en de Gloria,
ook een dode vis.