Kerstversiering

En door de nog niet
gevallen herfstbladeren
al kerstverlichting.

Vanuit mijn Zevende Hemel aan het kanaal in Turnhout kijk ik ook een wijk in, die steeds zichtbaarder wordt door de kalende bomen langs de stroom. De voorbije dagen zag ik in de tuintjes en aan de gevels overal kerstverlichting opduiken. Tussen de bladeren van de bomen, die nog lang niet allemaal kaal zijn. Ook elders in de stad is het op sommige plekken al volop kerst. En dat terwijl de Sint nog niet eens is aangekomen.

Is het mijn verkeerde perceptie dat de kerstversiering dit jaar nóg vroeger dan anders verschijnt? Kunnen de mensen dit jaar nog minder goed wachten, geduld hebben? Is het door dat coronavirus? Uit een soort van verveling? Ik vind het geen goed idee. Als we zo verder doen, is het Kerstmis van november tot eind januari. En dan is er na een poosje niets meer aan, geloof mij.