Kerstverlichting

Mijn werkplek, mijn schrijversnest op de zevende verdieping naast het kanaal in Turnhout heeft drie zijden: een voorkant met een reusachtig schuifraam en terras dat stroomopwaarts over het kanaal kijkt, een zijkant langs het kanaal en de tegenoverliggende zijkant. Ook die kant is bijzonder met een strakke en heel verzorgd aangelegde esplanade, alleen te voet toegankelijk voor de bewoners van de Ancotorens, waarvan Belle Fontaine deel uitmaakt. De stad verzorgt die esplanade heel goed. Met stijlvolle beplanting, verlichting én banken.

Gisteren hebben ze er ook kerstverlichting aangebracht. Met KIS (Keep It Simple) in gedachten, maakten ze er iets heel stijlvols van. Waaruit nogmaals blijkt (in tegenstelling tot sommige, nerveus flikkerende kerstverlichting in de wijk over het kanaal): eenvoud (ver)siert. Hierbij twee foto’s.

Valavond, de zon
en onze kerstverlichting;
samen een verbond.

Wie toch, wie zei toch
dat kerstmis moet flikkeren?
Zelfs het licht niet stil.

Stekker erin en …
in heel het huis geen licht meer.
Zijn kerstversiering.