Begijn van arduin

Het begijnhof van Turnhout is een prachtige plek waar ik graag kom, tot rust komt. Het is verbazend hoe je er vanuit de hectiek van de stad binnenstapt en alles meteen stil wordt, stilvalt. In het Begijnhofmuseum mocht ik in woord en beeld daarover mijn verhaal doen. Een kleine, unieke haiku-expo.

Af en toe struin ik rond in het begijnhof van Turnhout, dat ik een van de mooiste van Vlaanderen vind. Ik neem er dan met mijn iPhone snapshots in zwartwit en schrijf er haiku’s, in een poging om die rustige plek te vatten, de sfeer te vatten. Ik maakte er een e-book van dat je hier gratis kunt downloaden: Begijn van arduin.

EXPO

En dat werd ook gesmaakt door de mensen van het Begijnhofmuseum. Daarop vroegen ze mij of ik een aantal beelden met bijhorende haiku’s in het museum een tijdlang wilde tentoonstellen. In het convent, het prachtige, gemeenschappelijke huis van de begijnen van weleer. Daarin is nu het museum gevestigd. En natuurlijk wilde ik dat. Hierbij enkele beelden van die haiku-expo.