Huis van de Haiku

Heb je voor mij nog
wat lege haiku’s? vraag ik.
De papierwinkel.

Het Huis van de Haiku beslaat de hele bovenste verdieping van een prachtig oud herenhuis vrij centraal in de stad. Met achter dat huis een mooie, wilde tuin met een waterpoel. En leven in alle kleuren en geuren. Een huis met een Huiskamer om gezellig over haiku te praten en te leren, een Stille Ruimte om haiku te lezen en te schrijven, een gezellige therapieruimte voor Het Helende Woord en een Werkkamer met een HAIKULAB om met haiku te experimenteren en producties op te zetten en uit te werken.

Mijn dag kan vandaag
op twee kleine A-vijfjes.
Ik, haikudichter.

Ik vertoef heel vaak in het Huis van de Haiku. Om er te schrijven en te werken. Om er te lezen en haiku te bestuderen. Aan mijn twee tafels in de Huiskamer: mijn schrijf- en studeertafel en mijn computertafeltje van bamboe.

Iedere haiku
is een hartelijke vraag
om goed te kijken.

Wil je meer weten over het Huis van de Haiku, dan kun je er uitgebreid kennis mee maken via de website van het Huis van de Haiku of via de Facebookpagina van het Huis. Daar lees je ook wanneer het Huis af en toe vrij open is om er zelf in alle stilte te komen lezen of schrijven. Welkom!

Ik gaf mijn haiku
mee aan gindse vlinder daar.
Zie hem fladderen!