Haikuscreensaver

Een screensaver voor je computerscherm is al lang niet meer nodig. Sinds de klassieke beelschermen zijn verdwenen kan er niets meer in je scherm inbranden als hetzelfde beeld lange tijd blijft staan. Toch gebruiken we nog die screensavers. Maar meer om het scherm te dimmen of om er bij inactiviteit iets leuks of moois op te zien.

Met het Huis van de Haiku maakten we een webpagina die heel sober en willekeurig een reeks haiku’s laat zien. Lichtgrijze, grote en sobere letters op een zwarte ondergrond. En toen ontstond het idee om die webpagina ook als screensaver te gebruiken.

Via het downloaden van het pakket hieronder kun je die webpagina als screensaver op je Mac of PC-Windows installeren. Daarna stel je de screensaver volgens de handleiding die je ook in het pakket vindt et voilà! Telkens je computer dan in lockdown gaat, krijg je een reeks haiku’s te lezen die bij de tijd van het jaar horen. Af en toe worden de haiku’s vervangen door andere, zodat je op een morgen verrast wordt door nieuwe haiku’s.

Hier kun je het pakket als een zip-file downloaden. Unzip het pakket en lees de handleiding in de map. Screen eens een haiku!

Geert De Kockere