Kokkelequ

Voor de gemeente Knokke-Heist implementeerde ik het concept van het live publiceren van haiku’s via QR-codes: HaiQR. HaiQR is een mooi concept, omdat ik op die manier vanop afstand haiku’s kan publiceren en live dichten. Om het even wanneer van om het even waar kan ik immers de inhoud van elke QR-code aanpassen.

Het project in Knokke-Heist werd KOKKELEQU gedoopt, omdat de QR-codes er in de vorm van een schelp (een kokkel) op vloerstickers in de straten om en rond het Albertstrand zijn gepresenteerd. Wie zo’n QR-code scant met een smartphone krijgt dan de haiku van het moment te lezen. Elke week van de zomervakantie van 2020 een andere haiku, al dan niet aangepast aan het weer of de actualiteit.

TIPS

Bovendien krijg je bij elke haiku ook een tip of een weetje. Een tip om samen met het gezin iets te doen gelinkt aan de haiku of een weetje dat je iets meer vertelt over iets uit de haiku. 120 haiku’s en 120 tips dus die de wandelaar op een andere manier naar de doodgewone dingen aan zee laten kijken. Poëzee!

Geert De Kockere

Via bierviltjes en placemats (beeld hierboven) in de plaatselijke horecazaken worden de mensen voor KOKKELEQU warm gemaakt.