Kunstendag voor Kinderen

Voor de Kunstendag voor Kinderen 2020 van de Vlaamse Gemeenschap maakte ik een algemene haiku voor de postkaart die de kinderen kregen met een uitbreiding via een QR-code op de keerzijde.

Elk jaar is er een Kunstendag voor Kinderen waarbij op initiatief van de Vlaamse Gemeenschap allerlei organisaties overal in Vlaanderen kunstactiviteiten voor kinderen organiseren. Na afloop krijgen ze dan ook een postkaart mee als souvenir aan die dag vol kunst. In 2020 was dat op 15 november, tegelijk koningsdag bij ons. Een kroontje was dan ook een terugkerend element tijdens de Kunstendag voor Kinderen 2020

HAIKU’S

Voor de Kunstendag voor Kinderen 2020 mocht ik het postkaartje voorzien van poëzie. Ik stelde een reeks haiku’s voor, waarbij we een algemene haiku rechtstreeks op de keerzijde van het kaartje drukten, samen met een QR-code die dan telkens willekeurig nog een andere haiku voor kinderen tevoorschijn toverde over een bepaalde kunst. Zo werd de postkaart meteen ook een hele bundel. En tevens een ode aan de digitale kunst. En een goeie promotie voor het genre haiku. Je kunt het hieronder zelf eens proberen als je wilt.

Geert De Kockere

Scan met je smartphone de QR-code op de pastkaart.