Het Kleine Gedicht

Het Kleine Gedicht is een theatrale performance van het Huis van de Haiku, waarbij ik live haiku’s schrijf op aangeven van drie woorden van de bezoekers. Dat kan zowel tijdens opendeurdagen, feesten, recepties, activiteiten allerhande, in bibliotheken, culturele centra, scholen, bedrijfsdagen of op festivals.

De performance speelt zich af in een klein retrodecor met spulletjes uit vervlogen tijden. Mijn partner Krishna loopt rond als woordenzoeker en spreekt de mensen aan met de vraag om drie woorden te noteren: een plaats (zoals bos, strand, keuken, tuin) en twee andere, willekeurige woorden. Daarmee ga ik dan aan mijn schrijftafel aan de slag en werk ik haiku’s uit op basis van die insteek. Daarna typ ik ze met een oude typmachine uit het interbellum uit op een speciaal kartonnetje, snij er een leuk randje aan en zet er mijn handtekening op. Dat doet ik vaak als de mensen hun haiku komen afhalen. Als er tijd genoeg is en het niet al te druk is, lees ik hem ook voor. Zo gaan de mensen blij en met een uniek souvenir naar huis.

Het Kleine Gedicht past op alle plaatsen, zowel binnen als buiten, en voor alle gelegenheden waar wat volk bijeenkomt. De performance sluit ook mooi aan bij het aloude idee van haiku als een volksvermaak. Heel wat foto’s en gemaakte haiku’s vind je op de speciale Facebookpagina van Het Kleine Gedicht.

BOEKEN

Momenteel bedraagt de uitkoopsom voor Het Kleine Gedicht 350 euro + vervoerskosten (0,35 euro/km vanaf Turnhout). We komen dan met twee ter plaatse voor ten minste 3 uur live haiku’s schrijven. Ons boeken kan via e-mail (geert@huisvandehaiku.com) of telefonisch (+32487605905). Leve poëzie, leve de haiku!

Geert De Kockere

© Foto’s: Krishna Coenen